Novosti

06.rujan.2011.

MEDULIN-PLIVAČKI KAMP ZA OSOBE S INVALIDITETOM

PK ZadarPod pokroviteljstvom Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog plivačkog saveza osoba s invaliditetom u Medulinu se održao petodnevni plivački kamp za djecu i mlade s invaliditetom a paralelno s njim i seminar za plivačke trenere, na temu plivanja osoba s invaliditetom. U kampu čiji je začetnik prije 6 godina bila naša najpoznatija paraolimpijka Ana Sršen, sudjelovalo je 35 plivačica i plivača iz plivačkih klubova iz Zagreba, Rijeke, Osijeka, Splita, Daruvara, Zadra te domaćina iz Medulina.
Od 30.08. – 03. 09. 2011. u kampu je boravila i naša članica LUCIJA MIJOLOVIĆ, u pratnji trenerice DANIJELE KURTIN. Plivačima u dobi od 5 do dvadeset i jedne godine ovo je bio ozbiljan početak nove plivačke sezone dok su u u kampu trenirali i najperspektivniji plivači Hrvatske, članovi reprezentacije plivača osoba s invaliditetom kojima je ovo bio uvod u pripreme za paraolimpijadu 2012. u Londonu.
Kamp je po prvi puta održan u ljetnoj sezoni a zamišljen je kao suradnja trenera i druženje djece, gdje su plivači osim dva treninga u bazenu i suhog treninga u teretani probali i roniti s bocama, prošli su radionicu spašavanja na moru te slušali edukacijsko predavanje o ekologiji i podmorju.
Osim u plivanju i ronjenju, tako se Lucija okušala i u stolnom tenisu, tenisu, odbojci na pijesku, boćanju i mini golfu.
Trenerica Danijela Kurtin sa kolegama je radila na usavršavanju plivačkih tehnika mladih plivača, pohađala radionice koje su vodili gosti u kampu te su se svi zajedno pripremali za sudjelovanje na natjecanjima.
Cilj kampa bio je popularizirati i potaknuti što veći broj roditelja da djecu s invaliditetom uključe u sportske, osobito plivačke klubove.I u P.K. „Zadar“ organiziramo treninge za osobe s invaliditetom gdje radimo sa djecom i mladima sa različitim oblicima invaliditeta. Njima su prilagođene i metode treninga,a jedna od njih je Halliwick koncept kojim djeca s posebnim potrebama unapređuju motoričke sposobnosti. Ovom prilikom P.K. Zadar poziva sve zainteresirane da dođu na bazen Višnjik.
Nakon odrađenog kampa, u subotu 03.09. Lucija Mijolović sudjelovala je i na državnom prvenstvu u daljinskom plivanju za osobe s invaliditetom u Poreču u promo-utrci od 1500m. Luciji slijede treninzi, regionalno i državno prvenstvo a u studenom i europsko prvenstvo plivača s Down sindromom u Portugalu.Sretno!

PK Zadar


 Web Trgovina Plivanja:www.shop4swimming.eu