Novosti

03.kolovoz.2016.

Završene prijave za maraton Preko - Zadar

PK ZadarU petak 5. kolovoza održat će se 44. izdanje plivačkog maratona Preko-Zadar u organizaciji PK Zadar.

- Ne pamtimo ovako veliko zanimanje, ljudi nam još uvijek dolaze iako je vrijeme za prijave isteklo. Bit će više od 110 sudionika, kazala je na današnjoj konferenciji za novinare Danijela Kurtin, trenerica u klubu.

Njezina kolegica Josipa Nekić je nadodala kako je želja organizatora da uz najavljene dobre vremenske uvjete ove godine padne i rekord maratona kojeg od 2009. godine drži Marin Milan i iznosi 51:43.

- Plivat će se u osam kategorija, a favoriti su Splićani Doris Peroš i Grgo Mujan. Nastupit će i 14 naših članova. U muškoj konkurenciji najviše očekujemo od Luke Smrkinića, Bože Puhalovića i Marka Radovića, a u ženskoj od Petre Sabo i Lee Matešić. Naša najmlađa predstavnica je 11-godišnja Ivana Radović. Dvije godine mlađi od nje su braća blizanci iz Šibenika, 9-godišnjaci Josip Bepo i Šimun Srzić. Nino Dellavia je sa 72-godine najstariji prijavljeni sudionik maratona, kazala je Nekić.

Pobjednike po kategorijama očekuju nagrade, a apsolutne pobjednika plakate.

PK Zadar se na doprinosu u organizaciji maratona posebno zahvalio Gradu Zadru, Marini Preko, JK Uskok, HGSS-u, tvrtki EmergenSea i Klubu podvodnih aktivnosti kao i sponzorima i medijskim pokroviteljima.

Start u Preku je u 9 sati, a proglašenje pobjednika na bazenu Kolovare u 12 sati.
Izvor: 057info.hr

Neslužbena lista prijava:

PK Zadar Lista prijava
PK Zadar


 Web Trgovina Plivanja:www.shop4swimming.eu