Novosti

11.siječanj.2012.

ZIMSKE PRIPREME 2012.

PK Zadar28 plivača „Zadra“ odmah nakon pozdravljanja Nove godine, otputovalo je u Cerkno - mjesto u Sloveniji gdje već tradicionalno vrijedno odrađuju sedmodnevne plivačke pripreme. Od 02.01.-08.01.2012 marljivi natjecatelji od kategorije početnika do seniora umjesto odmora kroz školske praznike, plivali su dva puta dnevno, skijali na predivnom skijalištu ski-centra Cerkno, trenirali u teretani i natjecali se svakodnevno međusobno a i sa prijateljima iz PK Cerkno! Ovo dugogodišnje prijateljstvo između PK Zadar i PK Cerkno započelo je na bazenu hotela Cerkno prije 12 godina a u posljednje 3 godine PK Cerkno redoviti je gost međunarodnog mitinga Sv. Krševan. Odlični uvjeti u hotelu, bazenu i na skijalištu vuču plivače iznova na bazen hotela Cerkno.
Osim svakodnevnog treninga u bazenu ujutro i popodne mladi plivači dobar dio dana provode na skijalištu ski centra Cerkno gdje uče skijati ili unapređuju svoje dotadašnje znanje skijanja. U ovakvih 7 dana napravi se mnogo, preko bazena, rada na suhom, druženja, razvoja timskog duha. Cilj priprema je višestran: stjecanje forme, unapređivanje tehničkih i taktičkih znanja, stjecanje novih znanja…
Treninzi su bili organizirani u 3 grupe s kojima su radili treneri Josipa Nekić, Željko Olujić i Karlo Vukić. Na pripremama su sudjelovali: Ira Jovančević, Ana-Marija Petani, Laura Čimin, Lara Zelić, Petra Marković, Tea Kadić, Hana Zelić, Marko Burčul, Borna Dukić, Marko Smrkinić, Jakov Lonić, Viktorija Vidaić, Rina Marcelić, Katja Čizmin, Luka Perović, Marjan Kulaš, Juraj Dunatov, Filip Petani, Borna Artić, Lucija Dukić, Ivan Medanić, Luka Smrkinić, Nika Kotlar, Katarina Miočić, Tea Šintić, Lovre Marković, Sara Anić i Božo Puhalović.
Da su naši plivači u dobroj formi pokazalo se na natjecanju gdje su se odmjerile snage sa domaćinima, plivačkim klubom „Cerkno“. Svi plivači nastupili su u 5 disciplina u dionici od 50m te u štafeti 8x25m slobodno. Titulu najbržeg plivača ponio je Marko Burčul a najbrže plivačice Laura Čizmin a vesela štafeta „Zadra“ u zadnjoj izmjeni j poonijela pobjedu.
Sve ekipe radile su vrijedno i marljivo a nisu se štedjeli ni na skijalištu. Svoje sposobnosti su odmjerili i na skijaškoj stazi u natjecanju organiziranom kroz školu skijanja koju su pohađali.
Puno rada i zabave, to je bio režim plivača u ovih 7 dana a vratili su se iskusniji, jači i spremniji za nove pobjede. Kroz siječanj očekuju ih nastupi na plivačkim ligama, a u veljači i ožujku regionalna prvenstva te državno prvenstvo Hrvatske.

PK Zadar


 Web Trgovina Plivanja:www.shop4swimming.eu