Novosti

18.siječanj.2012.

PODJELA NAGRADA NAJBOLJIM SPORTAŠIMA ZADARSKE ŽUPANIJE

PK ZadarU nedjelju 15.01. 2012. u ŠC Višnjik po 18. put održan je izbor najboljih zadarskih sportaša. Uz čitatelje Zadarskog lista za njih je glasalo i 53 djelatnika zadarskih medija.Za naš klub, stigle su dvije nominacije od čega i jedna nagrada!
Lucija Mijolović, naša najtrofejnija plivačica opravdala je naslov Nade Zadarske županije na lanjskom izboru jer se ove godine plasirala u konkurenciju najboljih sportašica Zadarske županije. Tako je u ženskoj konkurenciji stala uz bok Marceli Marić i Pauli Borović, a to je uspjela preko brojnih uspjeha na natjecanjima državnog nivoa i na međunarodnoj sceni u plivanju osoba s down sindromom.
Posebno nam je drago da je Lucija, iako drukčija od ostalih, stavljena u isti koš sa najboljim sportašicama u gradu, no ipak i ona je poput Marcele i Paule, nastupila na Europskom prvenstvu!
Podsjetimo, Lucija je na posljednjem PH u plivanju za osobe s invaliditetom osvojila 9 medalja (8 zlata i jedno srebro) a na 1. Europskom prvenstvu za down plivače u Portugalu vratila se kao 4. u disciplini 50m delfin.
Još jedan plivač „Zadra“ našao se u izboru za najboljeg sportaša, Mario Mrčela bio je 6. u konkurenciji najboljih. Mario je na posljednjem PH za osobe s invaliditetom zabilježio do tad svoj najbolji nastup. Iz Rijeke se vratio sa 3 medalje i uz Luciju, najbolji je predstavnik plivanja, a i sporta općenito kod osoba s invaliditetom u Zadru. Nadamo se da će njihovi primjeri nabolje pokazati što je moguće postići uz rad, trud, odricanje i ljubav prema onom čime se bave.
Ponosni smo na naše plivače, želimo im još puno sportskih i osobnih uspjeha, zahvaljujemo svima koji su glasali za članove P.K. „Zadar“ a Zadarskom listu na velikoj podršci tokom cijele godine.

PK Zadar


 Web Trgovina Plivanja:www.shop4swimming.eu