Novosti

11.kolovoz.2012.

MARATON NA ISTU OTPLIVALA I LUCIJA MIJOLOVIĆ!

PK Zadar11.'8.2012. održan je 5. plivački maraton "Ist-oko Benušića" na kojem je sjajan nastup zabilježilo 6 naših plivača. No nastup jedne naše članice privukao je pažnju većine. Lucija Mijolović, sedamnaestogodišnja plivačica PK Zadar poznata je po brojnim uspjesima i odličjima na domaćoj i na stranoj sportskoj sceni, višestruka je nositeljica zlatnih odličja na prvenstvima Hrvatske, 3. sportašica Županije 2012. , nositeljica 4.mjesta na Europskom prvenstvu plivača s Down sindromom, uspješno preskače postavljena ograničenja, kako u svakodnevnom životu, tako i u sportu.
Danas je Lucija uspjela napraviti još jedan sjajan pothvat. S nepunih 18 godina nastupila je i otplivala 5. plivački maraton „Ist-oko Benušića“, u duljini od čak 4200m! Uz pratnju trenera PK Zadar Željka Olujića i Silve Žabo, uz vrlo nepovoljne vremenske uvjete za plivače, zaplivala je svoj prvi maraton i nakon 2 sata i 13 minuta pobjedonosno završila utrku. Uz navijanje publike zadnju dionicu otplivala je delfinovim stilom, svojoj omiljenoj tehnici.
Ovim je Lucija postala jedna od rijetkih plivača s Down sindromom koja je uspjela ostvariti ovakav pothvat. Time je još jednom pokazala koliko je sposobna odraditi nove i teške zadatke, a svakim je danom sve spremnija za sve teže sportske izazove. No, s osmijehom na licu, sa stisnutom šakom u zraku nakon svake utrke nastavlja dalje uživati u ljetu, ali i vrijedno trenirati spremajući se za Svjetsko prvenstvo plivača s Down sindromom koje se odvija u Italiji od 15. do 23. 11. 2012., o Luciji je rekla njena trenerica Josipa Nekić, prof.
Boje kluba na Istu je branilo još 5 plivača „Zadra“, kao najmlađa natjecateljica slavila je Nika Kotlar(2002.), sjajan je bio Marko Radović te Lovre Marković, Niko Aras i Paula Kokić. Čestitamo svim plivačima!

PK Zadar


 Web Trgovina Plivanja:www.shop4swimming.eu